top of page
Ontwerp.jpg
ONTWERP

Een geslaagd tuinontwerp vereist een grondige evenwichtsoefening tussen kennis en kunde, creativiteit en een resultaatgerichte visie. In mijn visie smelten drie variabelen samen in ultieme symbiose:

  • samenspel met de omgeving;

  • wensen en levensstijl van de opdrachtgever;

  • aansluiting op de architectuur van de woning.

 

Het resultaat is een ‘verbindende’ buitenkamer als verlengstuk van je huis. Een ontwerp dat past in het grotere plaatje en het buitenleven maximaal cultiveert – óók van binnenuit.

Verrassend vanzelfsprekend

Je tuin oogt harmonieus, nodigt uit tot onthaasten en verkennen. Zo ontsnap je aan het hectische en gejaagde leven. Terwijl je de pauzeknop indrukt, dompel je je onder in een weldadige, zintuiglijke beleving.

Mijn tuinen laten de ziel van een plek voor zich spreken en respecteren de oorspronkelijke kenmerken ervan. Tegelijk zorgen weloverwogen ingrepen voor een verrijking, zonder de natuur in een keurslijf te dwingen. Zelfs het meest uitgekiende ontwerp voelt vanzelfsprekend aan.

Verbinding en contrast

Ook de belevingsfactor bepaalt mee het ontwerp: je buitenruimte lééft en biedt het hele jaar rond bijzondere belevingen. Meer nog dan een lust voor het oog is je tuin een buitenkamer die je telkens opnieuw ontdekt. Een geheel van kleuren en geuren, texturen en vormen, rust en ritme, lichtinval en schaduwen, openheid en geborgenheid, … Kortom, een sfeervol, goed gedoseerd geheel dat de schakel vormt tussen mens, natuur en architectuur.

Visie 1.jpg
Visie 3.jpg

" je buitenruimte lééft en biedt het hele jaar rond bijzondere belevingen ".

Visie 2.jpg
Visie 4.jpg

Outdoor wordt indoor

Hou je van een tuin die een vakantiegevoel oproept? En wil je in alle seizoenen maximaal genieten van het buitenleven? Dan vormen een poolhouse of wellnesszone, een bijgebouw of overkapping, zeker een meerwaarde. Ik integreer ze naadloos in je ontwerp zodat ze er één uniform geheel mee vormen. Ook voor een ravissant zwembad of een natuurlijk (zwem)vijver ben je bij mij aan het juiste adres.

Regie van de vier seizoenen

Beschouw mij gerust als je groencomponist, de toonzetter van structuur en herhaling, rust en spanning. Zo creëer ik een tuin als een opus dat de vier jaargetijden een passende enscenering geeft. Met veel oog voor de juiste bezetting (beplanting, verharding en materialen), belichting en emotie. Met ‘coulissen’ die voor privacy zorgen en slimme doorzichten voor een ruimtelijk en weids gevoel. En bovenal: met jouw wensen als leidraad.

Ontwerp 1.jpg
Ontwerp 2.jpg
Ontwerp 3.jpg
bottom of page