top of page
Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-1

Er komt heel wat bij kijken om je tuindroom te vertalen naar een droomtuin. Onze samenwerking vangt aan met een of meer gesprekken om wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Daarbij hou ik rekening met esthetische en praktische eisen, de ligging en omgevingsfactoren, de architectuur van de woning, beschikbare oppervlakte, noem maar op. Op basis van die inventarisatie maak ik een offerte voor het tuinontwerp.

Maken je tuinplannen deel uit van een groter project, bijvoorbeeld de bouw of verbouwing van je woning? Dan werk ik graag in een zo vroeg mogelijk stadium samen met andere ontwerpdisciplines. Die synergie zorgt voor een grote meerwaarde.

Van concept tot minutieus plan

Als alle relevante informatie is besproken, schets ik een eerste aanzet voor het ontwerp. Daarbij horen onder andere sfeer- en referentiebeelden, beplantingstypes en de verhouding tussen natuur en architectuur. Dan volgt een ontwerpbespreking met eventuele aanpassingen tot het plan definitief is. Tot slot volgt de minutieuze uitwerking met beplanting materialen, verharding, enzovoort. Ook technische aspecten zoals bouwkundige detaillering, hoogtepeilenplan en verlichting krijgen vorm.

Vlekkeloze uitvoering
Een goed ontwerp is één ding, een feilloze totstandkoming nog iets anders. Daarom vraag ik op jouw verzoek vrijblijvende offertes aan voor de uitvoering. Zo help ik je om de uitvoeringskosten te bewaken en een goede prijs-kwaliteitsverhouding te waarborgen.

Blik op de toekomst

Goed om te weten: in mijn ontwerp hou ik maximaal rekening met de belevingswaarde van je tuin in alle seizoenen. Zo geniet je altijd van variatie, en trakteert je tuin jou in elk jaargetijde op iets nieuws. Bovendien wordt je buitenruimte alsmaar mooier, want het ontwerp vertrekt van een duurzame en toekomstgerichte invulling. Een geheel waarvan de som zoveel meer is dan de delen: een levendig schouwspel dat comfort en luxe verenigt met natuurlijke weelde.

WERKWIJZE
bottom of page