Eén groot veldboeket, zo omschrijft de bewoner zijn tuin na enkele slimme ingrepen die in een bont kleurenpalet resulteerden. De oorspronkelijke opdracht? De bestaande borderbeplanting vernieuwen omdat die op visueel vlak niet aantrekkelijk was. Ik raadde de bewoners aan om de renovatie grondiger aan te pakken. Om zo ook te kunnen sleutelen aan het lijnenspel van de borders.

Naadloze overgang naar omgeving

De uitstraling van de woning en het landschappelijke karakter van de omgeving vormden belangrijke uitgangspunten. Zo verwijderde ik bestaande bomen en bosschages die het weidse uitzicht belemmerden. Om de relatie met het landschap nog te versterken, bracht ik beplantingstypes aan die er haast vanzelfsprekend in overvloeien. Van wuivende grassen tot kleurrijk bloeiende vaste planten.

Renovatie van een villatuin

Oppervlakte: 3300m²  I  Realisatie: 2011  I  Stijl: Natuurlijk  klassiek  I  Uitvoering: Munter Tuinprojecten

" De uitstraling van de woning en het landschappelijke karakter van de omgeving vormden belangrijke uitgangspunten ".

Vier seizoenen verrassend mooi

Een tuin heeft het hele jaar een sterke structuur nodig om altijd een boeiend beeld te garanderen. De beuken gesnoeid in cilindervorm spreiden in de herfst en de winter warmbruine tinten tentoon. Voor een speelse noot zorgen de wintergroene bollen op het gazon en de borders. Om de verhoudingen tussen rust en ritme in evenwicht te brengen, integreerde ik glooiende banen van siergrassen. Die wisselen met tussenruimte van een graspad de weelderige borders met vaste planten af.

De nieuwe tuin is een harmonieus totaalplaatje met een sterk ‘geraamte’ van divers groen, een uitbundige kleurinjectie en tot de verbeelding sprekende vergezichten.

"Om de relatie met het landschap nog te versterken, bracht ik beplantingstypes aan die er haast vanzelfsprekend in overvloeien. Van wuivende grassen tot kleurrijk bloeiende vaste planten ".

1/1