top of page
Pr Dordrecht-Munter-(17-van-31) web.jpg

Na de uitbouw van deze woning volgde een complete vernieuwing van de tuin. De vertrekpunten: een rustige setting met een organische uitstraling, een natuurlijk waterelement en meerdere terrassen. Het geheel mocht er niet te gelikt uitzien. En de lijnen en vorm van de woning werden subtiel doorgetrokken met oude gestapelde meerpalen die ook terugkeren bij het loungeterras.

Glooiingen en rotsen

Achterin de tuin ligt een lager gelegen sloot waar een terras werd geïntegreerd om van het zacht stromende water te genieten zonder al te veel inkijk. Het loungeterras werd in een glooiende ‘kom’ geplaatst om dicht bij het water de flora en fauna te ervaren. Het hoogteverschil van liefst 1,50 meter werd benut om een kabbelende beekloop aan te leggen. Dat vereiste een grondige studie om tot een natuurgetrouw resultaat te komen. De keuze viel op rotsen in allerlei fracties en formaten uit een steengroeve in de Belgische Ardennen. Bij de aanplanting van groen en het positioneren van de rotsen kwam veel denk- en puzzelwerk kijken. Het resultaat is een spannende en tegelijk evenwichtige compositie. De architectonische brug van robuust Schellevis dwars over de beekloop zorgt voor contrast tussen natuur en architectuur, en biedt een boeiend perspectief op de beekloop.

Kabbelende beek in betoverende setting

Oppervlakte: 535m²  I  Realisatie: 2018  I  Stijl: Natuurlijk design  I  Uitvoering: Munter Tuinprojecten

Pr Dordrecht-Munter-(18-van-31) web.jpg
IMG_5377 web.jpg

"De beplanting werd zo naturel mogelijk aangebracht, met onder andere veel lage bodembedekkers, solitaire planten en voorjaarsbloeiers".

IMG_5329 web.jpg

Puur natuur met duurzame verharding

De selectie van bomen verliep al even doordacht, via zoektochten bij meerdere kwekerijen. Tot de pronkstukken behoren Japanse esdoorns voor een oosters tintje en een meerstammige Nyssa sylvatica (zwarte tupelo) met piramidevorm. De beplanting werd zo naturel mogelijk aangebracht, met onder andere veel lage bodembedekkers, solitaire planten en voorjaarsbloeiers.

Op het diningterras nabij de woning liggen keramische tegels met de looks van leisteen. Via een robuuste trap van overhangende Schellevis-betonplaten bereik je het lagergelegen loungeterras, uitgevoerd in Kandla Grès-keien die bij de rotsen passen. De verlichting dompelt de tuin onder in een wondermooie sfeer. Hier wanen de bewoners zich altijd op vakantie.

Pr Dordrecht-Munter-(2-van-31) web.jpg
IMG_5328 web.jpg
IMG_5322 web.jpg

"Het resultaat is een spannende en tegelijk evenwichtige compositie".

IMG_5306 web.jpg
IMG_5363 web.jpg
Pr Dordrecht-Munter-(30-van-31) web.jpg
bottom of page