top of page
PvdV Numansdorp v2-3 light.jpg

Rondom de bijzondere nieuwbouwvilla is een stoere en weelderige tuin vol beleving gecreëerd. De buitenruimte nodigt het gehele jaar uit en is spannend door het spel dat de architectuur en de natuur met elkaar aangaan. Tevens vormt de tuin een prettige eenheid met het woonhuis, iets waar het uitdagende lijnenspel in het totaalplaatje en de herhaling van de detaillering van het woonhuis in de overkapping voor zorgen.

Eenheid en verrassing

Dat de buitenruimte en de villa elkaar omarmen en versterken, voel je al bij de eerste kennismaking met het luxe totaalplaatje. De steenstrips op de voorgevel gaan op prettige wijze een huwelijk aan met de robuuste betonplaten van Schellevis in de voortuin. Met niveauverschillen is een zwevend effect gecreëerd, wat zorgt voor een extra dimensie. In het gehele tuinontwerp zijn de hoogteverschillen van de kavel benut en benadrukt om zo het gehele jaar door een spannend lijnenspel te creëren. Door de hele tuin wordt het Schellevis beton in verschillende formaten herhaald, waardoor een eenheid in materiaalgebruik ontstaat. De gewenste stoerheid is gecreëerd door het gebruik van beton, cortenstaal en zeker ook door de wat wildere, naturalistische beplanting.

Stoere en weelderige tuin

Oppervlakte: 650m²  I  Realisatie: 2021  I  Stijl: Natuurlijk stoer  I  Uitvoering: Leafpodium

PvdV Numansdorp v2-2 light.jpg
PvdV Numansdorp v2-1 light.jpg

"De spanning tussen natuur en architectuur draagt bij aan het kloppende totaalplaatje".

PvdV Numansdorp 2023-15 light.jpg

Creatieve oplossingen met lef

Bij het tuinontwerp diende rekening te worden gehouden met een belangrijk aspect: de vorm – een rechthoek – en de locatie van de bestelde koivijver stonden vast. Dankzij creativiteit, vakkennis en de wil om altijd te gaan voor het mooiste eindresultaat, gaat de op het eerste oog minder fraaie kunststoffen bak nu prachtig op in de luxe buitenruimte. Zo is aangrenzend aan de koivijver een aparte vijver in een vrije vorm gerealiseerd, is de rand van kunststof weggewerkt onder een houten afdeklijst en maakt de over het water hangende Japanse esdoorn de compositie compleet. De brug van cortenstaal is uitgevoerd met een knik, waardoor het maatwerkobject de rechthoekige bak doorkruist en het wateroppervlak in twee asymmetrische veelhoeken wordt verdeeld. Het toonbeeld van vakmanschap en lef zorgt zo voor een spannend beeld.

PvdV Numansdorp 2023-25 light.jpg
Peter vd Velde Numansdorp-34 light.jpg
Peter vd Velde Numansdorp-36 light.jpg

"Het resultaat is een spannende en tegelijk evenwichtige compositie".

PvdV Numansdorp 2023-24 light.jpg
PvdV Numansdorp 2023-42 light.jpg

Natuur versus architectuur

De diverse en kleurrijke beplanting contrasteert met de architectuur en biedt zo tegenwicht aan de materialisatie en de uitgesproken vormentaal van de villa. Een geslaagde symbiose tussen harde en zachte elementen. De spanning tussen natuur en architectuur draagt bij aan het kloppende totaalplaatje. Een buitenruimte die in balans is en rust uitstraalt. De bloemen en planten trekken daarnaast diverse diersoorten aan, wat zorgt voor extra beleving in de tuin, die ieder seizoen een ander kleurenpalet kent. Wanneer in de avonduren de in het ontwerp geïntegreerde verlichting wordt ontstoken, ontstaat een prachtig schouwspel, bijvoorbeeld bij de koivijver, waar onderwaterspots de waterpartij verlichten.

PvdV Numansdorp 2023-47 light.jpg
bottom of page