CONTACT

Oudelande 9  I   (1ste etage)

2968 AG   Ridderkerk 

+31  (0)6  23 22 77 15

info@petervandervelden.nl

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White LinkedIn Icon

Privacyverklaring    I   Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes © 2019

In deze buitenruimte staan luxe, design en wellness centraal. En dat in harmonie met de architectuur van de woning. Er werd een zwembad met poolhouse aangelegd, en een nieuwe tuinberging en carport gebouwd. De dominante kleuren zwart, zand en goud creëren een chique, elegante sfeer terwijl de invulling op-en-top eigentijds is.

Baden in hogere sferen

Om de schuine erfgrens met de aanpalende kavel aan het zicht te onttrekken, plaatste ik een tuinmuur met op de kopse zijde een watergoot die in een strakke spiegelvijver uitkomt. Ook taxus in wolkachtige volumes temperen de schuine lijn. Het zwembad bevindt zich centraal in de buitenruimte als aantrekkelijke blikvanger. Rond het strakke, biologische zwembad ligt een vlonder in Esthec: een hoogwaardig terrasmateriaal met een verfijnde uitstraling. De gestuukte muur garandeert privacy zonder het zicht op de achterliggende sloot te belemmeren. Voor een zuiders gevoel zorgt de in het oog springende parasolden: een conifeer met een opvallend silhouet.

Weelde en wellness

Oppervlakte: 500m²  I  Realisatie: 2019  I  Stijl: Moderne luxe  I  Uitvoering: Munter Tuinprojecten

"In deze buitenruimte staan luxe, design en wellness centraal".

Piekfijn uitgerust poolhouse

Het luxueuze poolhouse is een architectonische parel, voorzien van talloze functies en snufjes, inclusief domotica om het lamellendak en de panelen van de zijwanden te bedienen. De glazen schuifwand zorgt het hele jaar voor maximale verbinding met het exterieur, terwijl binnen de sfeer van een huiskamer heerst. Er bevindt zich onder andere een stijlvolle zitruimte met haardkolom en geïntegreerde flatscreen. Dit sublieme ‘interieurverlengstuk’ draagt dezelfde signatuur als het woonhuis, zowel qua comfort als uitstraling.

"Om het geheel rustgevend te houden, werd veel aandacht besteed aan de herhaling van materialen".

Stoer met streepje elegantie

Een terugkerend materiaal in dit ontwerp is ThermoPine: verduurzaamd hout dat werd toegepast op de gevel van het poolhouse, de berging, schutting en ombouw van de spa. Ook betonnen Schellevis-platen dragen bij tot de stoere looks, terwijl goudaccenten een vleugje luxe brengen. Die zien we bijvoorbeeld in de tuinvazen met gesnoeide dennenstruiken. Net zoals het merendeel van de beplanting zijn die wintergroen – een belangrijke eis van de bewoners. Voorts plantte ik meerstammige steeneiken en Osmanthus heterophyllus waarvan het groen prachtig combineert met de warmbruine tuinmuur. Ook de vorm en positie van de beplanting draagt bij tot de kracht van dit ontwerp. Als onderbeplanting werd resoluut gekozen voor Hakonechloa macra: een opvallend siergras met lineaire, frisgroene bladeren. Kers op de taart is de verlichting die de mooiste elementen en accenten nog expressiever maakt.

"terugkerend materiaal in dit ontwerp is ThermoPine: verduurzaamd hout dat werd toegepast op de gevel van het poolhouse, de berging, schutting en ombouw van de spa".

"Kers op de taart is de verlichting die de mooiste elementen en accenten nog expressiever maakt".

1/1