top of page
Project-Barkmeijer-Barendrecht-22 web.jp

Deze eigentijdse hoeve is een architectonische parel die het beste van twee werelden combineert: het cachet van een traditionele hoeve in een strak ontwerp met een maximum aan hedendaags comfort. Het tuinontwerp kwam tot stand vóór de bouw van start ging. Zo konden beide optimaal op elkaar worden afgestemd. Tijdens de aanleg van de tuin kreeg het project nog een wending: twee achterliggende bouwkavels werden toegevoegd zodat het ontwerp bijna dubbel zo groot werd.

Luisterrijke zwemvijver

De tuin werd, net zoals bij een traditionele hofstede, in verschillende zones verdeeld. Van een terras met pizzaoven en wellnesshoek met spa tot een boomgaard en een zwemvijver met buitendouche. De keuze voor een zwemvijver lag voor de hand: de bewoners wilden ook in de winter uitkijken op een fraai ogende waterpartij. Daarom situeerde ik de plantenzone op de centrale zichtas van de woning, en stopt de blik bij een mooie muur in stuclook met maatwerkwatergoten in rvs. De waterpartij is een lust voor het oog, met schijnbaar zwevende terrassen en tegels, betoverende verlichting en uitgekiend groen met kleurrijke accenten. Het zwemgedeelte is bewust wat meer aan het zicht onttrokken om niet te ontsieren op momenten dat het is afgedekt.

Magnifieke buitenruimte bij moderne hoeve

Oppervlakte: 4200m²  I  Realisatie: 2017  I  Stijl: Hedendaags klassiek  I  Uitvoering: Munter Tuinprojecten

Zwemvijver-Hedendaagse hoevetuin-wellness-tuin.jp
Project-Barkmeijer-Barendrecht-42 web.jp

"De zwemvijver is een lust voor het oog, met schijnbaar zwevende terrassen en tegels, betoverende verlichting en uitgekiend groen met kleurrijke accenten".

Project-Barkmeijer-Barendrecht-40 web.jp
Project-Barkmeijer-Barendrecht-38 web.jp
Project-Barkmeijer-Barendrecht-47 web.jp
Project-Barkmeijer-Barendrecht- detail p
Project-Barkmeijer-Barendrecht-46 web.jp

Doordachte architecturale elementen

Alle ‘harde’ elementen zoals de berging, de ingebouwde pizzaoven, de toegangspoorten, … harmoniëren met de woning – inclusief een herhaling van de chique daklijsten. De muren zijn ofwel strak in stuclook, ofwel met hout bekleed voor wat meer warmte en een zachtere uitstraling. Qua verharding is er een mix van Zweedse granietkeien (oprit), gebakken klinkers (looppaden) en Schellevis-beton (terrassen en staptegels). Allemaal duurzame en natuurlijke materialen met een robuust uiterlijk.

Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-8
Project-Barkmeijer-Barendrecht-16 detail

"Alle ‘harde’ elementen harmoniëren met de woning. De muren zijn ofwel strak in stuclook, ofwel met hout bekleed voor wat meer warmte en een zachtere uitstraling".

Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-1
Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-1
Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-7

Grandioos groen met toefjes kleur

Deze dynamische en afwisselende tuin bekoort met rustige gazons, wuivende siergrassen, speelse buxusbollen en decoratieve meerstammige boompjes. Voorts ook nog een boomgaard met oude fruitbomen, strakke bordervlakken in de vorm van een moestuin, een bloemenweide met inheemse kruiden en een flinke dosis bloembollen voor een kleurexplosie in het voorjaar. De groenstrook met heesters zorgt voor privacy en is tegelijk een gedroomde biotoop voor vogels. Een rij knotwilgen langs de sloot begrenst de tuin op landelijke wijze, terwijl de wintergroene blokhagen extra structuur brengen en de zones afbakenen.

Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-9
IMG_5625 web.jpg
IMG_5638 web.jpg

"een flinke dosis bloembollen voor een kleurexplosie in het voorjaar".

IMG_5759 web.jpg
IMG_5793 web.jpg
IMG_5985 web.jpg
IMG_5994 web.jpg
IMG_5998 web.jpg
Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-1

"Deze dynamische en afwisselende tuin bekoort met rustige gazons, wuivende siergrassen, speelse buxusbollen en decoratieve meerstammige bomen".

Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-1
Peter_van_der_Velden_-_by_Martijn_Roos-9
bottom of page