top of page
_PBF9472.jpg

In de designtuin van de gerestylede drive-inwoning combineren luxe, wellness, weelderige beplanting en design op fraaie wijze en vormen de hoogwaardige materialen, de waterpartijen en de gedetailleerde afwerking een luxueus en sfeervol geheel. De aanwezige hoogteverschillen vormden een grote uitdaging en zijn juist benut om er een unieke plek van te maken, waarbij gebruiksgemak en esthetiek maximaal op elkaar zijn afgestemd.

Luxe en ontspanning in designtuin

Oppervlakte: 600m²  I  Realisatie: 2022  I  Stijl: Moderne luxe  I  Uitvoering: Munter Tuinprojecten

_PBF9356.jpg
_PBF9406.jpg

"De aanwezige hoogteverschillen vormden een grote uitdaging en zijn juist benut om er een unieke plek van te maken".

_PBF9439.jpg
_PBF9471.jpg
_PBF9249.jpg
_PBF9541.jpg
_PBF9535.jpg

Vanuit ieder hoekje in de tuin en zeker ook vanuit de woning weet de buitenruimte te verrassen en te verwarmen. Het zijn de zichtlijnen, de connectie tussen binnen en buiten, het omarmen en benadrukken van de riante hoogteverschillen en de tot op de millimeter kloppende detaillering die voor rust en balans zorgen.

_PBF9308.jpg
_PBF9222.jpg
_PBF9445.jpg

Vanuit de zithoek in de woonkamer op de eerste etage hebben de bewoners een fraai uitzicht op de zijtuin, waarin de verhoogde en superstrakke infinityvijver als het ware verrijst uit de grillige beplanting. Een spannend contrast tussen strakke en natuurlijke elementen. Bijzonder is de zichtlijn naar de mooie compositie achter de vijver waar grote potten en symmetrisch geplaatste bronzen sierkolommen elkaar versterken. Ook vanaf het overdekte vlonderterras is een fraai zicht op de zijtuin gecreëerd. Het luxe buitenverblijf is voorzien van een glazen schuifwand, heaters, een maatwerk vuurtafel in de tuinmuur, een buitenkeuken, comfortabel meubilair en een lamellendak.

_PBF9443.jpg

"Een spannend contrast tussen strakke en natuurlijke elementen".

_PBF9486.jpg
_PBF9420.jpg
_PBF9521.jpg

Het biologisch gezuiverde zwembad met zwemmachine, de waterwall en de jacuzzi zijn eveneens eyecatchers in de tuin. Over de waterwall stroomt het water ruisend naar beneden.

Doordat het designelement met mozaïek is bekleed, ontstaat een subtiele rimpeling in het water. Ook de ombouw van de whirlpool en de infinityvijver zijn voorzien van op maat samengesteld mozaïek.

_PBF9474.jpg
_PBF9370.jpg
_PBF9230.jpg
_PBF9391.jpg

"Ook de ombouw van de whirlpool en de infinityvijver zijn voorzien van op maat samengesteld mozaïek".

_PBF9459.jpg
_PBF9394.jpg

Als tegenwicht van de vele details en designelementen zorgt de weelderige, grillige beplanting voor een natuurlijke verzachting in de tuin. Om rust te creëren, is gekozen voor één bloemkleur: wit. Met de keuze voor meerstammige Pinussen wordt een link gelegd met de situering van de tuin in de duinen. De drie meerstammige, opgeknipte en witbloeiende rododendrons doorbreken met hun grilligheid het strakke architectonische lijnenspel in de achtertuin. De overige – met zorg geselecteerde en gevarieerde – beplanting zorgt het hele jaar voor beleving en een fraai sfeerbeeld. 

_PBF9515.jpg
_PBF9372.jpg

"Als tegenwicht van de vele details en designelementen zorgt de weelderige, grillige beplanting voor een natuurlijke verzachting in de tuin".

_PBF9555.jpg
_PBF9522.jpg
bottom of page