Nadat het karakter van dit statige woonhuis in eer was hersteld, volgde een tuinontwerp in een eensluidende stijl: charmante klasse met hedendaagse nuances. Een aantal bestaande bomen werd behouden uit respect voor hun leeftijd. Als ‘natuurlijk erfgoed’ ademen ze historie en vertellen ze een verhaal. Het royale groen op strategische plekken schept een intieme sfeer en onttrekt minder fraaie elementen zoals de garage aan het zicht.

Afwisseling en beleving 

Deze tuin biedt zijn bewoners volop plekjes om te verpozen. Van ligstoelen op het gazon tot een terras onder een pergola waar de klimrozen hun feeërieke troeven uitspelen. Vanaf de woning kuier je over een pad met klinkers in visgraatverband tot achter in de tuin. De vijver met stapstenen ligt dicht bij de woning om maximaal van het weldoende zicht te genieten.

Monumentaal met een vleugje romantiek

Oppervlakte: 1800m²  I  Realisatie: 2012  I  Stijl: Hedendaags klassiek  I  Uitvoering: Munter Tuinprojecten

"Het royale groen op strategische plekken schept een intieme sfeer".

Uitgebalanceerde contrasten

Om de formele lay-out te temperen en in alle seizoenen een fraaie aanblik te garanderen, koos ik voor een mix van groen in veel tinten, vormen en texturen. De combinatie van lage en hoge beplanting, inclusief een speelzone met oude fruitbomen, zorgt dan weer voor een dynamisch spel van open- en geslotenheid.

"een tuinontwerp in een eensluidende stijl: charmante klasse met hedendaagse nuances".

1/1